Hoppa till sidans innehåll

Det nalkas ett äkta El Clásico....

18 MAJ 2011 00:03
Sitter här och myser till AGIF-låten på youtube. Jag sitter även och läser lite rolig tabellstatistik och lite inlägg från diverse personer som är läsvärda.
  • Uppdaterad: 18 MAJ 2011 00:46

NU ÄR DET EN RIKTIG DERBYSTÄMNING.

 

Solberga gick upp i division 5 säsongen -07, rakt framför näsan på oss som bästa tvåa från division 6 i en serie där vi slutade som bitter trea. I början var det riktigt tungt för en fullblods-Annebergare. Jag minns att jag tyckte att vi spelade en så mycket mer attraktiv och bättre fotboll än dem. För en tonåring, som jag var då, så känns en sådan sak så orättvis. Det var ju fan vi som skulle vara där. Det var ju fan inte vi som skulle känna frustration för att vi inte nådde hela vägen fram med den fotbollen vi kunde prestera. En känsla som jag garanterat delade med många andra Annebergare.

 

Ett år gick. Säsongen -08 gick riktigt bra för oss och det stod slutligen mellan oss och Lommaryd om vem som skulle gå upp i femman, i en match som visade sig vara avgörande på Norrvalla i Lommaryd. Matchen innan hade vi besegrat Gränna med hela 11-1 och vi spelade för tillfället på den nivå vi visste att vi kunde. Man kunde förnimma raksträckederbyna som skulle ske kommande säsong efter vårt avancemang. Med "bästa tvåan går upp"-regeln borta så var denna matchen vinna eller försvinna - ett allvar som alla kanske kände på sig alltför mycket.

 

Givetvis slutade matchen 4-2 till Lommaryd, som slutade på första plats, tre poäng före AGIF. 

 

Det gick ytterligare ett år med snöplig andraplats, den gången 6 poäng efter seriesegrande Gränna (som för övrigt det året avgjordes på en indirekt avgörande seriefinal som vi aldrig mer nämner) och man slutade mer eller mindre att fundera på dem där sjukt roliga, publikfyllda, adrenalinkokande derbymatcherna efter det. Allt som hade med fotboll att göra kändes bara sådär... hopplöst. 

 

Men AGIF genomgick en förändring 2010. Vi fick in en ny filosofi med huvudtränare Stefan Hallberg, laget var intakt och alla såg till att göra sitt yttersta för att få död på division 6-spöket. Vi rusade genom sexan, med Frinnaryd som hårdaste konkurrent som slutade hela elva poäng efter oss. 

 

Det är där vi är nu.

 

Annebergs GIF tar sig äntligen an Solberga GoIF på Lindhemsvallen i en seriematch för första gången på tre säsonger. Och jag är säker på att Hallberg, killarna i omklädningsrummet och fansen vet vad den här matchen innebär. 

 

Detta är en match som ingen Annebergare vill förlora.
Detta är en match efter vilken vi SKA ha 18 poäng och fortsatt serieledning.
Det kommer bli ett fotbollsparty utan dess like.


Och jag missar det...

 

Jag vill att ni tar ton tillsammans med mig, Stenis och sjunger med:

http://www.youtube.com/watch?v=guILG3e2IUM

 

Grabbar. Se nu för fan till att göra jobbet som behövs för att slå Solberga. För att visa vilka som bestämmer på en fotbollsplan. Det kommer krävas mycket och alla måste verkligen vara 100% - men jag är säker på att vi kan gå segrande.

 

DET HÄR ÄR VÅRT EL CLÁSICO.

Skribent: Ivan Lindholm
  1. Var så bra att den klipptes un i sin helhet på Solbergas hemsida som tändvätska för dom, var det meningen att tagga motståndarna Ivan :-)

    (Gus 2011-05-21 kl 09:15) Anmäl
  2. Bra skrivit Thamo, vilken go känsla man får till matchen ikväll!

    (Micke O 2011-05-18 kl 17:07) Anmäl
  3. Grymt Thamo, Grymt!

    (Andy 2011-05-18 kl 13:29) Anmäl

klart.se

 

 

Camilla blev segrare i årets Trollet. 6/6 2018

 

Några av deltagarna.

 

Postadress:
Annebergs GIF
Granvalla
57023 Anneberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info